3 Συμβουλές
Σπίτι
γλυτώστε την ταλαιπωρία.
Άσχημες μυρωδιές στην κουζίνα....? Το χω....

1. Βάλτε λίγη ζάχαρη σε ένα αλουμινόχαρτο και κάψτε το σε ένα γκαζάκι. Η ζάχαρη θα καραμελώσει κ θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι...

2. Για να μη μυρίζει άσχημα το σπίτι όταν τηγανίζετε ή βράζετε λαχανικά, βάλτε σε λίγο βαμβάκι ξίδι και τοποθετείστε το πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας ή πάνω στη φριτέζα την ώρα που μαγειρεύετε ή τηγανίζετε. Γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι οι δυσάρεστες μυρωδιές δεν είναι πια τόσο έντονες.

3. Αφήστε στον πάγκο της κουζίνας δίπλα από το μέρος όπου ψήνετε ή βράζετε το ψάρι σας ένα ρηχό μπολ με λευκό ξίδι! Αν δεν έχετε πολύ ξίδι, μπορείτε να το αραιώσετε με λίγο νερό. Αν η μυρωδιά είναι πολύ έντονη, τότε ψεκάστε τον χώρο σας με λίγο ξίδι αραιωμένο με νερό (1 προς 3). Μόλις η μυρωδιά του ξιδιού εξατμιστεί θα έχει εξαφανιστεί και το μεγαλύτερο μέρος της μυρωδιάς του ψαριού!

4. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι με νερό φέτες πορτοκάλι, κανέλα και γαρίφαλο και άφηστε τα να σιγοβράσουν. Όλο το σπίτι θα μυρίσει... κουλουράκια.

5. Aν τηγανίζετε φαγητά με δυνατή μυρωδιά, μπορείτε να κάψετε σ’ ένα τηγάνι μια κουταλιά της σούπας ελληνικό καφέ. Η έντονη μυρωδιά του καφέ θα εξαφανίσει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές.

6. Αναμείξτε λίγο νερό με μερικά κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμόνι και αφήστε να βράσουν για περίπου μια ώρα.

7. Πάρτε ένα ταψί και τοποθετήστε μέσα σε αυτό μερικές φλούδες από  λεμόνια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και μανταρίνια. Ανάψτε το φούρνο, αφήστε τον να ζεσταθεί και μετά βάλτε το ταψί μέσα στο φούρνο για περίπου ένα λεπτό, με ανοιχτή την πόρτα . Αμέσως η μυρωδιά από τις φλούδες θα διασκορπιστεί και θα εξαφανίσει τις άσχημες μυρωδιές!

8. Μια ακόμη λύση είναι να κάψετε μέσα σε ένα σταχτοδοχείο φλούδες πατάτας και λεμονιού. Κάνουν φοβερή δουλειά.

9. Μπορείτε επίσης να βράσετε ξυλαράκια κανέλας σε ένα μπρίκι.

10. Βάλτε μισό κρεμμύδι δίπλα σε έναν ανοιχτό φούρνο ή δίπλα στο μάτι της κουζίνας και το κρεμμύδι θα απορροφήσει τη μυρωδιά του καμένου.

Άλλες Συμβουλές...

Πρόσφατες Ιστορίες

Τι το´ θελα και μίλαγα....
[Έφαγα κόλλημα...]
Το αντίδοτο.
[Διάβασε...]
Λύκειο vs Love
[Σχέσεις...Σχολείο]
Αστικά και δεν είμαι καλά!
[Νευράκια...]
Αν δεις πολυθρόνα....τρέξε.....
[Έγινα ρόμπα...]
Όταν έπεσα για ύπνο....
[Όνειρα...]
Αναμνήσεις.. έτσι ξαφνικά....
[Άκου να δεις...]
Το shopping κάνει κακό στην υγεία.....
[Και εσύ???]

Newsletter


Powered by:  e-volution software